Kisulit
 on antanut minulle ja Mammalle tehtäväksi kirjata seitsemän satunnaista tunnustusta. Otamme haasteen vastaan! Minä kerron itseäni (ja varmaan kaikkia kissaneitejä) eniten kiinnostavista asioista, Mamma lupaa paljastaa omia heikkouksiaan. 

1. Mustamaha: Nukkuminen! On ihana kellottaa selällään ja antaa palvelijoiden rapsutella mahaa. Siihen voi sitten urvahtaa ihan kesken kaiken.
Mamma:  Kirjat ja lukeminen ovat suuri intohimoni, melkein kaikki laidasta laitaan käy. Sohvalle tai sänkyyn  mahtuu lukukaveriksi kissa tai parikin.

2. Mustamaha: Metsästäminen! Hiiriä, perhosia, sudenkorentoja, kärpäsiä, lintuja, jäniksenpoikasia... Mutta ei niitä käärmeitä, kiitos!
Mamma: Puutarhatyöt. Mullan möyhentämisessä, kitkemisessä, numikon parturoinnissa tai ihan vain istuskelussa ja ihastelussa kuluu aikaa useampikin tunti tuosta vaan. Viimeksi mainitun taidon kissatkin hallitsevat hyvin.

3. Mustamaha: Leikkiminen! Leluhiiri, tarrapallo, kissanminttunyssykkä ja matonkudesotkut ovat hyviä. Mamma ja Iskä jaksavat leikkiä kaverina.
Mamma: Käsityöt, erityisesti neulominen. Jostain syystä meidän kissat eivät ole kiinnostuneita lankakeristä? Tosin en ole kyllä vasiten niillä härnännytkään.

4. Mustamaha: Naukuminen! Olen kova tyttö juttelemaan. Sanon mielipiteeni asiasta kuin asiasta - vaikkei kysyttäisikään. 
Mamma: Nukkuminen (löytyihän se yhteinen harrastus kissojen kanssa!). Tuntuu, että jatkuvasti vain väsyttää.....

5. Mustamaha: Tiskiallas! Keittiön pöydällä on sellainen teräksinen monttu, jossa on aina mielenkiintoisia astioita likoamassa. Niissä oleva vesi maistuu joka kerta erilaiselta. Nam-nam! Vedellä voi myös leikkiä.
Mamma: Rautakaupat! Mielettömän mielenkiintoisia paikkoja vaikka minkä asian tutkimiseen! Kissat tutkivat ostossaalista sitten kotona.

6. Mustamaha: Silittely!  Minua saa silittää, halata ja vähän riepotellakin. Kieräytän herkästi mustan mahani näytille kiitokseksi hyväilyistä.
Mamma: Liikunta. Kävely raikkaassa metsässä tekee hyvää kropalle ja mielelle. Myös vaellusretket ovat hieno juttu. Kissoista ei kyllä saa seuraa tähän harrastukseen.

7. Mustamaha: Syöminen! Nam-nam-nam-nam! Mamma tarjoilee hyviä sapuskoita. Lisää saa pihalta vähällä vaivalla.
Mamma: Remonttihommat. Liittyy tuohon rautakauppainnostukseen. Tykkään remontoida kotona isompia ja pienempiä juttuja. Kissat ovat aina kaverina!

8. Mustamaha: Kerta kiellon päälle: Mamman edelliseen tunnustukseen liittyen haluan mainita vielä kovan innostukseni Iskän ja Mamman remonttien pikkuapulaisena olemisessa. Yhdessä tekeminen on kivaa!